Zweden staat niet bepaald bekend als één van de populairste wintersport landen, maar het is toch zeker wel een echt skiland. Het is niet voor niets, dat hier jaren geleden nog het WK Alpineskiën werd georganiseerd. Zweden heeft veel in petto voor de fanatieke wintersporter. Geniet van de prachtige natuur, de perfecte accommodaties en moderne faciliteiten. Zweden kent ook sneeuwzekerheid, wat natuurlijk erg belangrijk is.

Ga jij met de kinderen op wintersport vakantie naar Zweden? Dat is een prima idee! De wintersport gebieden in Zweden kennen veel mogelijkheden, zoals langlaufen, snowboarden, skiën, sneeuwscooter rijden, een rendierentocht of zelfs een tocht maken met sledehonden.

Pistes in Zweden

Zweden kent een totaal van 1058,1 meter aan skipistes, deze pistes staan stuk voor stuk officieel geregistreerd. De maximale hoogte in Zweden ligt op 1274 meter. Zweden kent ook nog eens een totaal van 618 skiliften.

Langlaufen

Zweden is een uitermate geschikt vakantieland voor de liefhebbers van langlaufen. Deze sport kan uitstekend worden beoefend in dit land. Er zijn vele kilometers aan loipes te vinden, welke dwars door de natuur gaan en goed worden onderhouden. Wil jij liever gaan wandelen, vergeet dan niet om een goed paar sneeuwschoenen mee te nemen. Deze zijn vanzelfsprekend ook verkrijgbaar in de populaire skidorpen in Zweden.

Accommodaties

De wintersportdorpen in Zweden worden jaarlijks goed bezocht door toeristen. Deze skidorpen beschikken dan ook over de nodige accommodaties, van luxe hotels tot ruime appartementen. Eigenlijk is er voor elke portemonnee wel een geschikte accommodatie te vinden. Huur een accommodatie wel ver van te voren af, aangezien de prijs dan lager zal liggen en jij verzekerd zal zijn van een slaapplek.

Reizen naar Zweden

Een wintersportgebied in Zweden kan op verschillende manier worden bereikt. Het is mogelijk om met de auto naar dit land te reizen, maar dit zal wel heel wat uurtjes in beslag nemen. Het is dan ook zeker geen aanrader voor gezinnen met kinderen. De beste manier om naar Zweden te reizen is met het vliegtuig, het is slim om vervolgens op het vliegveld een auto af te huren. Dit is de snelste en eigenlijk ook de goedkoopste manier voor een fijne reis.

sweden

Wintersportbestemmingen in Zweden:

Äkäslompolo
Are
Björkliden
Branäs
Riksgränsen
Romme Alpin
Salen
Isaberg