Reis af naar het mooie en trotse Zweisimmen. Dit skidorp is gelegen in het Rinderberg gebied in Zwitserland en staat te boek als populaire wintersportbestemming. Vooral de onervaren skiers en kinderen zijn hier goed op hun plek, er zijn voldoende oefenmogelijkheden en skischolen te vinden in Zweisimmen.

Zweisimmen is ook een bekende wintersportbestemming onder snowboarders, mede vanwege een groot funpark. Alle omliggende skigebieden zijn gemakkelijk te bereiken met de skibus of zelfs per trein. Langlaufers kunnen in Zweisimmen gebruik maken van 25 kilometer aan mooie en goed onderhoudende loipes. Wandelaars kunnen hun borst natmaken met veertig kilometer aan wandelroutes.

Skischool in Zweisimmen

Het skioord Zweisimmen beschikt over één skischool met een eigen oefenweide. Het is een mogelijkheid om lessen te volgen met een Nederlandse instructeurs, vraag hiernaar bij de servicebalie. Voor een cursus van vijf dagen betaal je slechts negentig euro.

Activiteiten

Los van de bekende wintersporten is het ook mogelijk om veel andere activiteiten te ondernemen in Zweisimmen. Dan moet er gedacht worden aan fitness, zwemmen, wandelen, paragliden en tennissen.

Après-ski

Wil jij even gezellig genieten van een drankje? Ga dan naar één van de drie barretjes, twee cafés, discotheek of de bruisende dancing. Uit eten kan bij één van de twintig restaurants die dit dorp rijk is.

Skipistes in Zweisimmen

Zweisimmen beschikt over 128 kilometer aan blauwe skipistes, 59 kilometer aan rode skipistes en 33 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan 22 sleepliften, 17 stoeltjesliften en 14 gondels klaar voor de wintersporters in Zweisimmen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht