Wintersport ver van huis? Verder dan Australië kan niet! Het komt misschien als een verrassing, maar het is wel degelijk mogelijk om te wintersporten in dit bijzondere en immens grote land. Maak heel wat vlieguurtjes en ga voor deze unieke ervaring, een belevenis om nooit meer te vergeten. Australië kent een grote diversiteit aan skioorden, zo kan er gekozen worden voor een kleiner skidorp of een groot skioord. Het skiseizoen in Australië begint in juni en duurt tot eind augustus, exact het tegenovergestelde zoals wij in ons continent gewend zijn.

De skioorden liggen voornamelijk in New South Wales en in Victoria, oftewel in het zuidoosten van Australië. Ga je echt voor een unieke wintersportbestemming, dan is het mogelijk om af te reizen naar Tasmanië, waar ook enkele resorts te vinden zijn. De bekendste skioorden in Australië zijn Thredbo en Perisher (New South Wales).

Victoria

De staat Victoria is een populaire vakantiebestemming, ook voor de wintersporters. Reis naar Melbourne en rij vanuit hier binnen vijf uurtjes naar de skigebieden Mount Hotman en Falls Creek. Vraag bij een huurauto wel om sneeuwkettingen, dit is namelijk verplicht en er staan anders hoge boetes op.

Vooral het skigebied Falls Creek is erg bekend, er komen dan ook veel Australische toeristen in de weekeindes naar de omliggende skidorpen. Een makkelijker bereikbaar skigebied in deze regio is Mount Bawbaw, wat op slechts twee en een half uur rijden van Melbourne ligt. Dat skigebied is voornamelijk in trek bij de beginnende skiërs en snowboarders.

Natte sneeuw

De skigebieden in Australië staan ook bekend om hun natte sneeuw en daar moet dan ook rekening mee gehouden worden. Trek dan ook altijd waterafstotende kleding aan, zodat je niet kletsnat weer terugkeert naar jouw accommodatie.

australie

Wintersportbestemmingen in Australië:

Charlotte Pass
Falls Creek