De populariteit van wintersporten neemt in Slowakije in een drastisch tempo toe. De wintersport gebieden zijn in het land gemakkelijk bereikbaar, zeker vanaf het vliegveld nabij Bratislava. De wintersport regio’s in Slowakije zijn dan ook enorm in kwaliteit vooruitgegaan. Slowakije kent dan ook één van de prachtigste hooggebergtes van ons continent.

De populairste skigebieden in Slowakije liggen in de Tatra, de Hoge Tatra en de Lage Tatra. Beide gebieden kennen verschillende skioorden, maar de meeste liggen toch echt in de Hoge Tatra. Dit zijn dan ook de drukke gebieden in Slowakije. De rustigere en wat kleinere regio’s zijn de Kleine en de Grote Fatra.

Pistes in Slowakije

Slowakije kent een totaal van 473,9 kilometer aan pistes, deze staan allen geregistreerd. De maximale hoogte in Slowakije ligt op 2190 meter. Het land kent ook nog eens 535 skiliften. De prijzen van de skipassen lopen uitéén van 7 euro tot 37 euro.

Jasna / Chopok

Het populaire Slowaakse skigebied Jasna / Chopok ligt centraal gelegen in het land. Er kan in dit skigebied gebruik worden gemaakt van twintig verschillende afdalingen, waarvan de meeste voor de beginnende wintersporter. Negen afdaling zijn blauw, maar er is ook meer dan genoeg te beleven voor de wat meer ervaren wintersporters, waaronder vier zwarte skipistes. In totaal is er in Jasna / Chopok voor acht kilometer aan skipiste te vinden.

Vratna Free Time Zone

Het skigebied Vratna Free Time Zone is erg sneeuwzeker, hoewel een gedeelte van de pistes wel van kunstsneeuw zal zijn. In totaal zijn er achttien skipistes te vinden in Vratna, waarvan acht blauwe pistes, zes rode pistes en vier zwarte pistes. Met veertien kilometer aan skipistes is dit gebied ook gelijk één van de grootste van Slowakije.

Goedkope wintersportvakantie

Slowakije is een goedkope wintersportbestemming, al helemaal in vergelijking met de bekende skilanden zoals Zwitserland en Oostenrijk. De skipassen zijn redelijk goedkoop en op de huur kan al helemaal veel worden bespaard.

slovakia

Skigebieden in Slowakije:

Donovaly (Park Snow)
Tatranská Lomnica